Nieuws

Zorg dat je materiaal klaar ligt om af te dekken tegen vorst

Wanneer er strenge vorst wordt voorspeld doe je er goed aan sommige wintergroenten op het veld af te dekken. Over de keuze van het geschikte type afdekmateriaal zijn de meningen verdeeld. Het soort vorst, al dan niet in combinatie sneeuw, zal een grote invloed hebben op het resultaat. Ook de windsterkte en de gevoeligheid van de teelt voor bladbreuk spelen een rol.

Lees verder

"Trots op Howicover"

Sinds 2002 voeren wij Howicover al in ons assortiment. Wat begon als een sterke vervanger van het vliesdoek is uitgegroeid tot een multifunctioneel klimaatdoek dat gebruikt wordt voor veel verschillende toepassingen. Lees hier het succesverhaal.

Lees verder

Nieuwe catalogus Tuinbouw 2021 nu beschikbaar

Vanaf vandaag is onze nieuwe catalogus Tuinbouw 2021 beschikbaar. In deze digitale uitgave vindt u ons volledige assortiment netten en gazen voor de tuinbouwsector. Wilt u een exemplaar ontvangen, neem dan gerust contact met ons op.

Lees verder

Suzukii fruitvlieggaas (Ornata Air Plus 88102) op DRT-lijst

Primair wordt het gaas Ornata Air Plus 88102 gebruikt om de plaag van de suzuki fruitvlieg te beheersen. Daarnaast heeft het gaas driftreducerende eigenschappen.

Lees verder

Winterbeschermhoezen met een vrolijk design

In de herfst- en winterperiode zijn de meeste tuinen grauw en grijs. Weinig bloeiende planten, kale takken en vaak grijze en natte weersomstandigheden. Wat is er dan leuker om de niet-winterharde planten te beschermen met een vrolijke winterbeschermhoes tegen de winterse weersinvloeden?

Lees verder

Ondertussen bij Howitec....

wordt er hard gewerkt aan een nieuw verspringbak-afdekkleed.

Lees verder

Netten voor de paddentrek

In het najaar trekken padden en andere amfibiën naar hun bosrijke overwinteringsgebied en verdwijnen dan voor enkele maanden onder boomstronken, houtstapels of in holen en gaten in de grond. Deze najaarstrek is minder massaal dan de voorjaarstrek maar ook hier geldt dat veel van deze amfibieën worden doodgereden bij het oversteken van drukke verkeerswegen.Om dit te voorkomen worden er langs drukke paddenoversteekplaatsen paddennetten geplaatst.

Lees verder

Tuin winterklaar maken

In oktober beginnen de meeste mensen hun tuin winterklaar te maken, zodat de planten goed de winter doorkomen. Bomen en hagen worden gesnoeid en kuipplanten moeten worden beschermd tegen de kou. Kortom er is genoeg te doen.

Lees verder

Tijd voor de zaadverzamelnetten

Op dit moment vallen de eerste kastanjes, beukenootjes, eikels, noten en andere boomzaden uit de bomen. De hoogste tijd om de zaadverzamelnetten weer onder de bomen te leggen. Zaadverzamelnetten zijn het ideale hulpmiddel om deze boomvruchten te oogsten.

Lees verder

Teeltwisseling bij aardbeien, denk aan het trossteunnet Fraga 53T

De tijd van de teeltwisseling is bij veel aardbeitelers aangebroken, zo ook bij de aarbeientelers. De hoogste tijd om alles weer in orde te maken voor het nieuwe teeltseizoen. Speciaal voor aardbeientelers hebben wij het trossteunnet Fraga 53T in ons assortiment.

Lees verder

Howitec's netten voor de wijnbouw

Wij hebben een uitgebreid assortiment netten en gazen voor de wijnbouw.

Lees verder

Selecteer uw schaduwgaas per toepassing, dit is ons advies

Vaak krijgen wij de vraag: "Welk schaduwgaas kan nu ik nu het beste adviseren of gebruiken"? We hebben het voor u in een handig overzicht geplaatst: 

Lees verder

Onderzoek 'Koolgalmug bij de voelsprieten aangepakt'

'Koolgalmug bij de voelsprieten aangepakt' is de werktitel van het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in België. De fijnmazige, lichtgewichtde insectengazen van Howitec Netting spelen hierbij een belangrijke rol. 

Lees verder

Tuinnetten in alle soorten en maten

We hebben een ruim assortiment van voorverpakte tuinnetten. Lees hier alles over de verschillen tussen deze netten

Lees verder

Voorkom zonnebrand bij zacht fruit

Rijpende vuchten zijn gevoelig voor zonnebrand. Dit uit zich in witte plekken op de frambozen en bramen. (zie foto). Om deze hittestress en zonnebrand te voorkomen is het VINEA Zonnebrandnet ontwikkeld.

Lees verder

Artikel "Fijnmazige netten beschermen tegen aardvlooien"

In het kwartaalblad voor kool-, lof-, sla- en preitelers, #vdGrond is een interessant artikel gepubliceerd met als titel "Fijnmazige netten beschermen tegen aardvlooien".

Lees verder

Nieuw in ons assortiment, thermo-reflective schermgazen

Wij hebben ons assortiment uitgebreid met twee verschillende soorten thermo-reflective schermgazen, namelijk de Avoida LD en de Hiemalia LD.

Lees verder

Nieuw, de Cavea Kit

We hebben ons gaaskooien-assortiment uitgebreid met de Cavea Kit, een complete gaaskooi, dus inclusief gaas en constructie, dat voor vele doeleinden gebruikt wordt. Het bouwpakket is zeer eenvoudig in elkaar te zetten.

Lees verder

Sla afdekken met Columba Light

Voorkom dat de jonge slaplanten worden aangevreten. Hiervoor hebben wij speciaal het duivennet Columba Light ontwikkeld. Dit lichtgewicht duivennet weegt slechts 25 per m² waardoor het de jonge plantjes niet belemmert tijdens de groei.

Lees verder

Ken en herken de tripsen in je gewas

We hebben een mooi overzicht gevonden van de meest voorkomende trips en hun specificaties

Lees verder

Hoe kun je de netten het beste behandelen en bewaren?

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men de afdekkingsmaterialen/netten het beste kan behandelen zodat ze zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Hiervoor hebben wij de volgende tips voor met name de klimaatdoeken, duivennetten en insectengazen die over het gewas liggen.

Lees verder

Nieuw in ons assortiment, de BOTRA Seedbag

Vanaf vandaag hebben wij voor u in ons assortiment, de BOTRA Seedbag. Deze seedbag is, zoals de naam het al aangeeft, ideaal voor het opvangen van het zaad van het gewas

Lees verder

Aardvlooien uitgevlooid

Afgelopen twee jaar voerde Inagro in België een onderzoek uit naar de beheersing van de aardvlooien in biologische teelten. In onderstaand filmpje vertelt Joran Bardry over zijn bevindingen en de meest aangewezen beheersmaatregelen, waaronder onze insectengazen Ornata Light en Ornata Addu.

Lees verder

Start tennis & padelseizoen 2020

Nog een paar weken en dan start het nieuwe tennis- en padelseizoen weer. Dan worden de ballen weer over de netten geslagen en zien de tennisbanen er weer perfect uit. De hoogste tijd dus om de tennisnetten weer op voorraad te hebben. Howitec heeft een compleet assortiment netten voor u, zowel voor de tennis- als voor de padelsport.

Lees verder

Wortelschermen, dé oplossing tegen de wortelvlieg?

Onlangs is ons artikel getiteld Wortelschermen, dé oplossing tegen de wortelvlieg? gepubliceerd in v/d Grond, het kwartaalblad voor peen- en uientelers.

Lees verder

Vi-Tec Wijnbouwbeurs, ook Howitec is erbij

Howitec is aanwezig op de eerste wijnbouwbeurs voor de Benelux, de Vi-tec! Anton Hulsegge zal een van de masterclasses verzorgen. Gratis toegang.

Lees verder

2020 - Het jaar van de plantgezondheid

De Verenigde Naties hebben 2020 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Plantgezondheid (IYPH). Het jaar is een unieke gelegenheid om wereldwijd bekendheid te geven over hoe de bescherming van de gezondheid van planten - de honger kan stoppen,

Lees verder

Howitec introduceert 90 mesh anti-tripsnet

Tijdens de IPM, die van 28-31 januari in Essen, Duitsland wordt gehouden, introduceert Howitec Netting de Ornata Air Plus 1517, een anti-tripsnet van 90 mesh. Dit insectennet is een duurzaam product met een hoge UV-stabiliteit (kLy600) en wordt in Europa geproduceerd.

Lees verder

Howitec was ook deelnemer aan de DLG Technikertagung

Ook waren wij in januari 2020 deelnemer aan de DLG Technikertagung. Dit vond plaats op 28-29 januari in Hannover.

Lees verder

Howitec was wederom deelnemer aan de IPM in Essen

Ook in 2020 waren wij een van de deelnemers aan de IPM, die Internationale Pflanzen Messe in Essen. U kon ons vinden van  in Hal 3, standnummer B20

Lees verder

Interessant artikel in Proeftuinnieuws: "Afdekken tegen koolvlieg"

In Proeftuinnieuws 15, het tweewekelijks vakblad voor de groente- en kleinfruitteler, stond een interessant artikel over het gebruik van afdekmaterialen tegen koolvlieg. In deze proef, uitgevoerd door Inagro, zijn o.a. 6 verschillende gazen en netten van Howitec getest. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Landelijke Open Middag B-peen op 9 oktober a.s. Ook Howitec was erbij

Op 9 oktober 2019 vond de zesde jaarlijkse open middag B-peen plaats in de Noordoostpolder, georganiseerd door Delphy en v/d Grond. Veel actuele aspecten van de peenteelt kwamen aan de orde waaronder de bestrijding van wortelvlieg.

Lees verder

Howitec was deelnemer aan de Expose in Karlsruhe, Duitsland

Op 19 en 20 november 2019 was de 24e editie van de Expose in Karlsruhe. Deze Europese beurs is vooral gericht is op de aardbeien- en aspergesteelt, maar ook zachtfruit-teelt komt hier aan de orde.

Lees verder

Veel interesse in het Zonnebrandnet Vinea

Tijdens de Landelijke Kleinfruitdag van de NFO en Vlamings was er veel interesse in het Vinea Zonnebrandnet

Lees verder

Howitec nam deel aan 'Seed meets technology', 24-26 september 2019

De SMT is het evenement waarbij het draait om innovatieve zaad- en coatingtechnologie, veredelingssuport , duurzame gewasbescherming, teeltsystemen en rassenkeuze. Ook Howitec was hierbij aanwezig. Naast onze gaaskooien introduceerden wij ook de Seedbag Botra en de gaaskooi Cavea PopUp, een een-plants gaaskooi.

Lees verder

Jute? Ja natuurlijk!

Jute is biologisch afbreekbaar en 100% composteerbaar, dus een eco-vriendelijk materiaal. Howitec heeft verschillende jute artikelen in het assortiment.

Lees verder

Botra Xtra, dé hoes die het fruit beschermt.

Op het moment dat het fruit gaat rijpen aan de stam of struik wordt het een delicatesse voor veel vogels, wespen en andere insecten, waaronder de Drosophila suzukii. Om te voorkomen dat het fruit wordt aangetast, bevelen wij een fruithoes aan.

Lees verder

Het Baggernet Vasta, nu op voorraad

Vanaf vandaag hebben wij voor dit Vasta Baggernet op voorraad. Dit is het net dat aan een baggerbeugel wordt bevestigd. Dé eenvoudige manier van baggeren.

Lees verder

Directiewisseling bij Howitec

Per 1 juni 2019 draagt Joop Witteveen het stokje over aan Marco Anneveldt.

Lees verder

Howitec introduceert de Botra Xtra

Op het moment dat het fruit gaat rijpen aan de stam of struik wordt het een delicatesse voor veel vogels, wespen en andere insecten, waaronder de Drosophila suzukii. Om te voorkomen dat het fruit wordt aangetast, bevelen wij een fruithoes aan.

Lees verder

Presentatie studiemiddag druiventeelt

Tijdens de studiemiddag druiventeelt, georganiseerd door Vlamings, gaf Anton Hulsegge een presentatie over de Drosophila suzukii en het gebruik van netten. Bent u ook benieuwd naar de inhoud van deze presentatie? Neem dan contact met ons op en wij sturen u de presentatie toe. 

Lees verder

Maart 2019 - Paddentrek is begonnen

Na een zachte winter zijn de padden op weg naar nattere gebieden om zich voort te planten. Speciaal voor deze paddentrek heeft Howitec het paddennet Quadra 135 MT ontwikkeld

Lees verder

Vliesdoek Sativa 17 in prijs verlaagd!

Vliesdoek wordt met name in het voorjaar toegepast om het nog jonge gewas te beschermen tegen de kou, wind, insecten en kleine velddieren. Vanaf vandaag is de prijs voor vliesdoek Sativa 17 verlaagd. Benieuwd naar deze prijzen? Neem dancontact met ons op en wij maken een klinkende offerte voor u.

Lees verder

Howi Green Cover enthousiast ontvangen

Het multifunctionele klimaatdoek, de Howi Green Cover is de afgelopen maanden volop toegepast en getest op de sportvelden. Door het multifunctionele karakter van het doek wordt het op verschillende kenmerken door meerdere partijen getest. De eerste reacties zijn ronduit goed te noemen. 

Lees verder

Nieuw! Lichtgewicht en fijnmazig gaas

Er is steeds meer vraag naar lichtgewicht, fijnmazig insectengaas. Om aan deze vraag te kunnen voldoen kunnen wij u twee verschillende lichtgewicht, fijnmazige insectengazen aanbieden, namelijk de Ornata Addu en de Ornata Light. Beide gazen wegen slechts 45 gr/m². Het grote verschil tussenbeide gazen is de structuur. 

Lees verder

Nieuw! Mulchvlies Infesta

Naast de gronddoeken gemaakt van PP bandjesweefsel hebben wij ook een gronddoek van PP vlies, het Mulchvlies Infesta 50. Dit mulchvlies is water- en luchtdoorlatend en is slechts 50 gram per m². Het mulchvlies gaat onkruidgroei en doorworteling tegen. Het wordt bij vele gewassen gebruikt en daarmee verzekert u zichzelf dus van een hoogwaardig doek dat vrije groei van uw gewassen mogelijk maakt.

Lees verder

Nieuw! Vogelnet Cordata 22M

Onlangs hebben wij het assortiment uitgebreid met het vogelnet Cordata 22M. Dit zwarte vogelnet, gemaakt van een UV-gestabiliseerd HDPE monofilament, heeft diagonale mazen met een grootte van 22×22 mm. Dit professionele vogelnet is zeer sterk en weegt dan ook 27 gr/m². Het wordt op streng geleverd, hierbij is de snijlengte +40%. Dit in verband met de diagonale mazen.

Lees verder

Nieuwe tuinbouw catalogus 2020-2021

Vanaf vandaag is onze nieuwe tuinbouwcatalogus beschikbaar in zowel print als in een digitale uitgave. We hopen dat deze catalogus u informeert en ondersteunt bij uw verkoop.

Lees verder

Extra zorg voor de Nederlandse voetbalvelden

Met de voorspelde kou van deze week, is er extra aandacht geschonken aan het onderhoud en het speelklaar maken van de voetbalvelden. Op Twitter verschenen regelmatig foto’s van mooie groene grasmatten al dan niet afgedekt met Howi Green Cover.

Lees verder

Howitec’s klimaatdoeken

Om uw klanten het juiste advies te geven hebben wij voor u onze klimaatdoeken met elkaar vergeleken. In bovenstaand tabel vindt u de meest relevante gegevens van onze klimaatdoeken

Lees verder
Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting