Nieuws

Upgrade Ornata Light 2.0, het lichtgewicht, geweven insectengaas

Bescherm gewassen tegen insectenplagen met het Ornata Light 2.0 insectengaas

Lees verder

Bescherm de prei tegen de kou met Howicover

Deze week, met vorst in aantocht, is het gebruik van het multifunctionele klimaatdoek Howicover zeer aan te raden bij winterprei.

Lees verder

Voor u gelezen: "Met Belgische walnoten verwachten we te kunnen concurreren met buitenlands aanbod"

Howitec is op 12 november een van de deelnemende bedrijven aan de Walnotendag in België. In dit artikel uitgebreide achtergrondinformatie over de notenteelt in België, zoals gepubliceerd in de nieuwsbrief van www.agf.nl

Lees verder

Het gebruik van onze wijnbouwnetten in de wijngaard

Lees verder

De 8 redenen om OAP 88102 toe te passen tegen de Drosophila suzukii.

De 8 redenen om insectengaas OAP 88102 toe te passen tegen de Drosophila suzukii.

Lees verder

15 jaar insecten voor Feed en Food in Nederland

Op vrijdag 14 april a.s. is Howitec aanwezig op de bedrijvenmarkt tijdens het evenement “15 jaar insecten voor Feed en Food in Nederland”

Lees verder

Adviestabel schermgaas

Met welk schermgaas kan ik het beste mijn gewas beschermen? Om een duidelijk overzicht te geven, hebben wij het voor u in twee verschillende tabellen gezet. U kunt het bestand downloaden door op de downloadknopte klikken. Zo heeft u altijd het juiste advies bij de hand.

Lees verder

Adviestabel insectengaas

Vaak krijgen wij de vraag: 'Welk insectengaas kan ik nu het beste gebruiken?' Of, 'Met welk schermgaas kan ik het beste mijn gewas beschermen? Om een duidelijk overzicht te geven, hebben wij het voor u in twee verschillende tabellen gezet. U kunt het bestand downloaden door op de downloadknop te klikken. Zo heeft u altijd het juiste advies bij de hand.

Lees verder

Insectengaas; duurzame milieu investering, ook in 2023

Insectengaas is zoals bekend een duurzame milieu-investering. Vandaar dat de aanschaf van dit gaas ook in 2023 weer in aanmerking komt voor de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). Er zijn twee verschillende mogelijkheden voor het gebruik van insectengaas, en een regeling voor hagelnetten.

Lees verder

Ontmoeten wij u op een van de volgende beurzen?

Howitec is een van de deelnemers tijdens de volgende beurzen. Ontmoeten wij u daar ook?

Lees verder

Timelapse van de bouw van het nieuwe pand Howitec

In juli 2022 verhuisde Howitec Netting vanuit het oude pand in Bolsward naar het nieuwe pand aan de Morseweg 9 in Joure. Zie hier de timelaps van de bouw van dit mooie pand. https://youtu.be/dr9za-h5hGg

Lees verder

Howicover ook energiebesparend

Howicover ook energiebesparend

Lees verder

Voor u gelezen:"Onderzoekresultaten pcfruit over zoete kers"

Pcfruit organiseerde onlangs zijn jaarlijkse opendeurdag voor zoete kersen. Fruitteelt ging erheen en noteerde veel interessante onderzoeksresultaten.

Lees verder

Howicover green nu in nieuwe afmetingen te verkrijgen

Langdurige felle zon brengt vaak directe schade toe aan boomteeltgewassen en veroorzaakt ook stress bij de planten. Om dit te voorkomen hebben wij Howicover green in ons assortiment; de groene variant van het populaire multifunctionele klimaatnet Howicover.

Lees verder

Voor u gelezen: "Nieuw project valideert duurzame koolvliegbestrijding."

Koolvlieg is een moeilijk beheersbare plaag in koolgewassen. Inzetten op functionele agrobiodiversiteit, natuurlijke plaagbeheersing en preventieve teelttechnische maatregelen als onderdeel van een geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie kunnen de plaagdruk reduceren. In het SUSCABFLY-project worden duurzame maatregelen om koolvlieg te beheersen in praktijkomstandigheden gevalideerd.

Lees verder

Uitbreiding van ons assortiment fruithoezen, de Botra Xtra

Fruithoezen beschermen het fruit tegen vogels, de Drosophila suzukii en andere insecten. Daarnaast bieden de fruithoezen bescherming tegen zon, zonnebrand en andere weersinvloeden. Ze zijn bovendien zeer eenvoudig aan te brengen doordat ze zijn voorzien van een rits en sluitkoord. Kortom, verdient het fruit een optimale bescherming, dan is de Botra Xtra hét product voor de hobbytuinder.

Lees verder

Ornata light - best getest tegen de aardvlo

Inagro heeft in 2018-2020 in kader van het CCBT-project “Aardvlooien uitgevlooid” veldproeven uitgevoerd met het afdekken met insectengaas van paksoi. Uit deze proeven bleek dat het lichtgewicht en fijnmazig Ornata light het beste presteerde.

Lees verder

Voor u gelezen: "Ziekten en plagen bij prei"

Net zoals in elkegroenteteelt krijgen ook preitelers doorheen het seizoen af te rekenen met verschillende ziekten en plagen.

Lees verder

Klaar voor het nieuwe tennisseizoen? Bestel nu de tennisnetten bij Howitec

De hoogste tijd dus om de tennisnetten weer op voorraad te hebben. Howitec heeft een compleet assortiment netten voor u, zowel voor de tennis- als voor de padelsport.

Lees verder

Voor u gelezen: "Parasiet tegen de suzuki-fruitvlieg; biologische bestrijding"

Het Oregeon State Wine Institute (VS) heeft bekend gemaakt dat daar toestemming is gegeven om een parasiet in te zetten tegen de suzuki-fruitvlieg. De parasiet waarvoor nu de toestemming os gegeven draagt de poëtische naam Ganapsis brailiensis en doodt behalve de suzuki-fruitvlieg ook enkele andere vliegen.

Lees verder

Howitec aanwezig op de DLG Technikertagung in Hannover

Op dinsdag en woensdag 25 en 26 januari 2022 was Howitec aanwezig op de DLG Technikertagung. Tijdens deze dagen was Anton Hulsegge aanwezig om de deelnemers te informeren over ons zeer uitgebreide assortiment gaaskooien en aanverwante artikelen.

Lees verder

Voor u gelezen: "Discussiëren op het witlofplatform"

Verslag in vakblad #vdGrond meeting #witlofplatform 1 oktober 2021."De mogelijkheden voor afdekken met insectengaas #Ornatalight tegen de #witlofmineervlieg, die door Howitec Netting B.V. gepresenteerd werd lijkt effectief, maar onder de praktische invulbaarheid was bij de bezoekers nog de nodige twijfel"

Lees verder

Start nieuwbouw Howitec in Joure

Start nieuwbouw Howitec in Joure

Lees verder

Voor u gelezen: Kippenboer baalt: "De regering laat ons zitten".

Kippenboer Hans Hazenberg uit Abbega baalt ervan dat zijn uitvinding tegen de vogelgriep nog niet wordt opgepakt door de regering. Afgelopen week werd opnieuw een ophokplicht ingevoerd, nadat in Zeewolde de vogelgriep werd vastgesteld. "Het went niet", zegt Hazenberg.

Lees verder

Voor u gelezen: "Doek tegen overlast van ganzen"

Ganzen kunnen veel overlast veroorzaken bij melkveehouders in Noord-Holland. Om dat tegen te gaan bedacht Klaas Meijaard dat een oud doek uit de groenteteelt zou kunnen helpen tegen ganzen. Hij testte het uit bij een melkveehouder in Kwadijk (NH) en het hielp

Lees verder

Anti-mollengaas Talpa, nu ook in 1x100 m verkrijgbaar

Naast de nieuwe afmeting 1x100 m, is het Talpa anti-mollengaas ook uit voorraad verkrijgbaar in de afmetingen 0,5x300 m, 1 - 2 - 4 x 200 m.

Lees verder

Tennis wind- en zichtschermdoeken

De tennissport zit in de lift; afgelopen jaar konden de tennisverenigingen maar liefst 27.000 nieuwe leden inschrijven. Om al deze spelers optimaal te laten genieten van hun sport, wordt er veel aandacht geschonken aan het onderhoud en beheer van de tennisbanen- en parken.

Lees verder

Belastingvoordeel bij investeringen insectengaas en/of hagelnetten

Vorig jaar meldden wij u al dat op verzoek van de Nederlandse Fruitteelt Organisatie, de NFO, insectengaas voor de fruitteelt op de MIA/VAMIL lijst was geplaatst. Sinds begin van dit jaar zijn daar nu ook de hagelnetten voor de fruitteelt aan toegevoegd.

Lees verder

Selecteer uw klimaatdoek, dit is ons advies

Vaak krijgen wij de vraag: Welk klimaatdoek kan ik nu het beste gebruiken of adviseren? We hebben het voor u in een handig overzicht geplaatst.

Lees verder

Selecteer uw insectengaas per insect, dit is ons advies

Vaak krijgen wij de vraag: Welk insectengaas kan ik nu het beste gebruiken of adviseren? We hebben het voor u in een handig overzicht geplaatst.

Lees verder

De 1-plants gaaskooi Cavea Kit vanaf vandaag beschikbaar

Enkele maanden geleden informeerden wij u dat wij de Cavea Kit aan ons assortiment hebben toegevoegd. De reacties en aanvragen waren zo positief dat we de Cavea Kit vanaf vandaag vanuit voorraad kunnen leveren.

Lees verder

Zorg dat het afdekmateriaal klaar ligt om het gewas te beschermen tegen de vorst

Wanneer er strenge vorst wordt voorspeld doe je er goed aan sommige wintergroenten op het veld af te dekken. Over de keuze van het geschikte type afdekmateriaal zijn de meningen verdeeld. Het soort vorst, al dan niet in combinatie sneeuw, zal een grote invloed hebben op het resultaat. Ook de windsterkte en de gevoeligheid van de teelt voor bladbreuk spelen een rol.

Lees verder

"Trots op Howicover"

Sinds 2002 voeren wij Howicover al in ons assortiment. Wat begon als een sterke vervanger van het vliesdoek is uitgegroeid tot een multifunctioneel klimaatdoek dat gebruikt wordt voor veel verschillende toepassingen. Lees hier het succesverhaal.

Lees verder

Suzukii fruitvlieggaas (Ornata Air Plus 88102) op DRT-lijst

Primair wordt het gaas Ornata Air Plus 88102 gebruikt om de plaag van de suzuki fruitvlieg te beheersen. Daarnaast heeft het gaas driftreducerende eigenschappen.

Lees verder

Winterbeschermhoezen met een vrolijk design

In de herfst- en winterperiode zijn de meeste tuinen grauw en grijs. Weinig bloeiende planten, kale takken en vaak grijze en natte weersomstandigheden. Wat is er dan leuker om de niet-winterharde planten te beschermen met een vrolijke winterbeschermhoes tegen de winterse weersinvloeden?

Lees verder

Ondertussen bij Howitec....

wordt er hard gewerkt aan een nieuw verspringbak-afdekkleed.

Lees verder

Tuin winterklaar maken

In oktober beginnen de meeste mensen hun tuin winterklaar te maken, zodat de planten goed de winter doorkomen. Bomen en hagen worden gesnoeid en kuipplanten moeten worden beschermd tegen de kou. Kortom er is genoeg te doen.

Lees verder

Tijd voor de zaadverzamelnetten

Op dit moment vallen de eerste kastanjes, beukenootjes, eikels, noten en andere boomzaden uit de bomen. De hoogste tijd om de zaadverzamelnetten weer onder de bomen te leggen. Zaadverzamelnetten zijn het ideale hulpmiddel om deze boomvruchten te oogsten.

Lees verder

Selecteer uw schermgaas per toepassing, dit is ons advies

Vaak krijgen wij de vraag: "Welk schermgaas kan nu ik nu het beste adviseren of gebruiken"? We hebben het voor u in een handig overzicht geplaatst: 

Lees verder

Onderzoek 'Koolgalmug bij de voelsprieten aangepakt'

'Koolgalmug bij de voelsprieten aangepakt' is de werktitel van het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in België. De fijnmazige, lichtgewichtde insectengazen van Howitec Netting spelen hierbij een belangrijke rol. 

Lees verder

Tuinnetten in alle soorten en maten

We hebben een ruim assortiment van voorverpakte tuinnetten. Lees hier alles over de verschillen tussen deze netten

Lees verder

Voorkom zonnebrand bij zacht fruit

Rijpende vuchten zijn gevoelig voor zonnebrand. Dit uit zich in witte plekken op de frambozen en bramen. (zie foto). Om deze hittestress en zonnebrand te voorkomen is het VINEA Zonnebrandnet ontwikkeld.

Lees verder

Artikel "Fijnmazige netten beschermen tegen aardvlooien"

In het kwartaalblad voor kool-, lof-, sla- en preitelers, #vdGrond is een interessant artikel gepubliceerd met als titel "Fijnmazige netten beschermen tegen aardvlooien".

Lees verder

Nieuw in ons assortiment, thermo-reflective schermgazen

Wij hebben ons assortiment uitgebreid met twee verschillende soorten thermo-reflective schermgazen, namelijk de Avoida LD en de Hiemalia LD.

Lees verder

Nieuw, de Cavea Kit

We hebben ons gaaskooien-assortiment uitgebreid met de Cavea Kit, een complete gaaskooi, dus inclusief gaas en constructie, dat voor vele doeleinden gebruikt wordt. Het bouwpakket is zeer eenvoudig in elkaar te zetten.

Lees verder

Ken en herken de tripsen in je gewas

We hebben een mooi overzicht gevonden van de meest voorkomende trips en hun specificaties

Lees verder

Hoe kun je de netten het beste behandelen en bewaren?

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men de afdekkingsmaterialen/netten het beste kan behandelen zodat ze zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Hiervoor hebben wij de volgende tips voor met name de klimaatdoeken, duivennetten en insectengazen die over het gewas liggen.

Lees verder

Nieuw in ons assortiment, de BOTRA Seedbag

Vanaf vandaag hebben wij voor u in ons assortiment, de BOTRA Seedbag. Deze seedbag is, zoals de naam het al aangeeft, ideaal voor het opvangen van het zaad van het gewas

Lees verder

Aardvlooien uitgevlooid

Afgelopen twee jaar voerde Inagro in België een onderzoek uit naar de beheersing van de aardvlooien in biologische teelten. In onderstaand filmpje vertelt Joran Bardry over zijn bevindingen en de meest aangewezen beheersmaatregelen, waaronder onze insectengazen Ornata Light en Ornata Addu.

Lees verder

Howitec introduceert 90 mesh anti-tripsnet

Tijdens de IPM, die van 28-31 januari in Essen, Duitsland wordt gehouden, introduceert Howitec Netting de Ornata Air Plus 1517, een anti-tripsnet van 90 mesh. Dit insectennet is een duurzaam product met een hoge UV-stabiliteit (kLy600) en wordt in Europa geproduceerd.

Lees verder

Veel interesse in het Zonnebrandnet Vinea

Tijdens de Landelijke Kleinfruitdag van de NFO en Vlamings was er veel interesse in het Vinea Zonnebrandnet

Lees verder

Howi Green Cover enthousiast ontvangen

Het multifunctionele klimaatdoek, de Howi Green Cover is de afgelopen maanden volop toegepast en getest op de sportvelden. Door het multifunctionele karakter van het doek wordt het op verschillende kenmerken door meerdere partijen getest. De eerste reacties zijn ronduit goed te noemen. 

Lees verder

Nieuws

Upgrade Ornata Light 2.0, het lichtgewicht, geweven insectengaas

Bescherm gewassen tegen insectenplagen met het Ornata Light 2.0 insectengaas

Lees verder

Bescherm de prei tegen de kou met Howicover

Deze week, met vorst in aantocht, is het gebruik van het multifunctionele klimaatdoek Howicover zeer aan te raden bij winterprei.

Lees verder

Voor u gelezen: "Met Belgische walnoten verwachten we te kunnen concurreren met buitenlands aanbod"

Howitec is op 12 november een van de deelnemende bedrijven aan de Walnotendag in België. In dit artikel uitgebreide achtergrondinformatie over de notenteelt in België, zoals gepubliceerd in de nieuwsbrief van www.agf.nl

Lees verder

Het gebruik van onze wijnbouwnetten in de wijngaard

Lees verder

De 8 redenen om OAP 88102 toe te passen tegen de Drosophila suzukii.

De 8 redenen om insectengaas OAP 88102 toe te passen tegen de Drosophila suzukii.

Lees verder

15 jaar insecten voor Feed en Food in Nederland

Op vrijdag 14 april a.s. is Howitec aanwezig op de bedrijvenmarkt tijdens het evenement “15 jaar insecten voor Feed en Food in Nederland”

Lees verder

Adviestabel schermgaas

Met welk schermgaas kan ik het beste mijn gewas beschermen? Om een duidelijk overzicht te geven, hebben wij het voor u in twee verschillende tabellen gezet. U kunt het bestand downloaden door op de downloadknopte klikken. Zo heeft u altijd het juiste advies bij de hand.

Lees verder

Adviestabel insectengaas

Vaak krijgen wij de vraag: 'Welk insectengaas kan ik nu het beste gebruiken?' Of, 'Met welk schermgaas kan ik het beste mijn gewas beschermen? Om een duidelijk overzicht te geven, hebben wij het voor u in twee verschillende tabellen gezet. U kunt het bestand downloaden door op de downloadknop te klikken. Zo heeft u altijd het juiste advies bij de hand.

Lees verder

Insectengaas; duurzame milieu investering, ook in 2023

Insectengaas is zoals bekend een duurzame milieu-investering. Vandaar dat de aanschaf van dit gaas ook in 2023 weer in aanmerking komt voor de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). Er zijn twee verschillende mogelijkheden voor het gebruik van insectengaas, en een regeling voor hagelnetten.

Lees verder

Ontmoeten wij u op een van de volgende beurzen?

Howitec is een van de deelnemers tijdens de volgende beurzen. Ontmoeten wij u daar ook?

Lees verder

Timelapse van de bouw van het nieuwe pand Howitec

In juli 2022 verhuisde Howitec Netting vanuit het oude pand in Bolsward naar het nieuwe pand aan de Morseweg 9 in Joure. Zie hier de timelaps van de bouw van dit mooie pand. https://youtu.be/dr9za-h5hGg

Lees verder

Howicover ook energiebesparend

Howicover ook energiebesparend

Lees verder

Voor u gelezen:"Onderzoekresultaten pcfruit over zoete kers"

Pcfruit organiseerde onlangs zijn jaarlijkse opendeurdag voor zoete kersen. Fruitteelt ging erheen en noteerde veel interessante onderzoeksresultaten.

Lees verder

Howicover green nu in nieuwe afmetingen te verkrijgen

Langdurige felle zon brengt vaak directe schade toe aan boomteeltgewassen en veroorzaakt ook stress bij de planten. Om dit te voorkomen hebben wij Howicover green in ons assortiment; de groene variant van het populaire multifunctionele klimaatnet Howicover.

Lees verder

Voor u gelezen: "Nieuw project valideert duurzame koolvliegbestrijding."

Koolvlieg is een moeilijk beheersbare plaag in koolgewassen. Inzetten op functionele agrobiodiversiteit, natuurlijke plaagbeheersing en preventieve teelttechnische maatregelen als onderdeel van een geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie kunnen de plaagdruk reduceren. In het SUSCABFLY-project worden duurzame maatregelen om koolvlieg te beheersen in praktijkomstandigheden gevalideerd.

Lees verder

Uitbreiding van ons assortiment fruithoezen, de Botra Xtra

Fruithoezen beschermen het fruit tegen vogels, de Drosophila suzukii en andere insecten. Daarnaast bieden de fruithoezen bescherming tegen zon, zonnebrand en andere weersinvloeden. Ze zijn bovendien zeer eenvoudig aan te brengen doordat ze zijn voorzien van een rits en sluitkoord. Kortom, verdient het fruit een optimale bescherming, dan is de Botra Xtra hét product voor de hobbytuinder.

Lees verder

Ornata light - best getest tegen de aardvlo

Inagro heeft in 2018-2020 in kader van het CCBT-project “Aardvlooien uitgevlooid” veldproeven uitgevoerd met het afdekken met insectengaas van paksoi. Uit deze proeven bleek dat het lichtgewicht en fijnmazig Ornata light het beste presteerde.

Lees verder

Voor u gelezen: "Ziekten en plagen bij prei"

Net zoals in elkegroenteteelt krijgen ook preitelers doorheen het seizoen af te rekenen met verschillende ziekten en plagen.

Lees verder

Klaar voor het nieuwe tennisseizoen? Bestel nu de tennisnetten bij Howitec

De hoogste tijd dus om de tennisnetten weer op voorraad te hebben. Howitec heeft een compleet assortiment netten voor u, zowel voor de tennis- als voor de padelsport.

Lees verder

Voor u gelezen: "Parasiet tegen de suzuki-fruitvlieg; biologische bestrijding"

Het Oregeon State Wine Institute (VS) heeft bekend gemaakt dat daar toestemming is gegeven om een parasiet in te zetten tegen de suzuki-fruitvlieg. De parasiet waarvoor nu de toestemming os gegeven draagt de poëtische naam Ganapsis brailiensis en doodt behalve de suzuki-fruitvlieg ook enkele andere vliegen.

Lees verder

Howitec aanwezig op de DLG Technikertagung in Hannover

Op dinsdag en woensdag 25 en 26 januari 2022 was Howitec aanwezig op de DLG Technikertagung. Tijdens deze dagen was Anton Hulsegge aanwezig om de deelnemers te informeren over ons zeer uitgebreide assortiment gaaskooien en aanverwante artikelen.

Lees verder

Voor u gelezen: "Discussiëren op het witlofplatform"

Verslag in vakblad #vdGrond meeting #witlofplatform 1 oktober 2021."De mogelijkheden voor afdekken met insectengaas #Ornatalight tegen de #witlofmineervlieg, die door Howitec Netting B.V. gepresenteerd werd lijkt effectief, maar onder de praktische invulbaarheid was bij de bezoekers nog de nodige twijfel"

Lees verder

Start nieuwbouw Howitec in Joure

Start nieuwbouw Howitec in Joure

Lees verder

Voor u gelezen: Kippenboer baalt: "De regering laat ons zitten".

Kippenboer Hans Hazenberg uit Abbega baalt ervan dat zijn uitvinding tegen de vogelgriep nog niet wordt opgepakt door de regering. Afgelopen week werd opnieuw een ophokplicht ingevoerd, nadat in Zeewolde de vogelgriep werd vastgesteld. "Het went niet", zegt Hazenberg.

Lees verder

Voor u gelezen: "Doek tegen overlast van ganzen"

Ganzen kunnen veel overlast veroorzaken bij melkveehouders in Noord-Holland. Om dat tegen te gaan bedacht Klaas Meijaard dat een oud doek uit de groenteteelt zou kunnen helpen tegen ganzen. Hij testte het uit bij een melkveehouder in Kwadijk (NH) en het hielp

Lees verder

Anti-mollengaas Talpa, nu ook in 1x100 m verkrijgbaar

Naast de nieuwe afmeting 1x100 m, is het Talpa anti-mollengaas ook uit voorraad verkrijgbaar in de afmetingen 0,5x300 m, 1 - 2 - 4 x 200 m.

Lees verder

Tennis wind- en zichtschermdoeken

De tennissport zit in de lift; afgelopen jaar konden de tennisverenigingen maar liefst 27.000 nieuwe leden inschrijven. Om al deze spelers optimaal te laten genieten van hun sport, wordt er veel aandacht geschonken aan het onderhoud en beheer van de tennisbanen- en parken.

Lees verder

Belastingvoordeel bij investeringen insectengaas en/of hagelnetten

Vorig jaar meldden wij u al dat op verzoek van de Nederlandse Fruitteelt Organisatie, de NFO, insectengaas voor de fruitteelt op de MIA/VAMIL lijst was geplaatst. Sinds begin van dit jaar zijn daar nu ook de hagelnetten voor de fruitteelt aan toegevoegd.

Lees verder

Selecteer uw klimaatdoek, dit is ons advies

Vaak krijgen wij de vraag: Welk klimaatdoek kan ik nu het beste gebruiken of adviseren? We hebben het voor u in een handig overzicht geplaatst.

Lees verder

Selecteer uw insectengaas per insect, dit is ons advies

Vaak krijgen wij de vraag: Welk insectengaas kan ik nu het beste gebruiken of adviseren? We hebben het voor u in een handig overzicht geplaatst.

Lees verder

De 1-plants gaaskooi Cavea Kit vanaf vandaag beschikbaar

Enkele maanden geleden informeerden wij u dat wij de Cavea Kit aan ons assortiment hebben toegevoegd. De reacties en aanvragen waren zo positief dat we de Cavea Kit vanaf vandaag vanuit voorraad kunnen leveren.

Lees verder

Zorg dat het afdekmateriaal klaar ligt om het gewas te beschermen tegen de vorst

Wanneer er strenge vorst wordt voorspeld doe je er goed aan sommige wintergroenten op het veld af te dekken. Over de keuze van het geschikte type afdekmateriaal zijn de meningen verdeeld. Het soort vorst, al dan niet in combinatie sneeuw, zal een grote invloed hebben op het resultaat. Ook de windsterkte en de gevoeligheid van de teelt voor bladbreuk spelen een rol.

Lees verder

"Trots op Howicover"

Sinds 2002 voeren wij Howicover al in ons assortiment. Wat begon als een sterke vervanger van het vliesdoek is uitgegroeid tot een multifunctioneel klimaatdoek dat gebruikt wordt voor veel verschillende toepassingen. Lees hier het succesverhaal.

Lees verder

Suzukii fruitvlieggaas (Ornata Air Plus 88102) op DRT-lijst

Primair wordt het gaas Ornata Air Plus 88102 gebruikt om de plaag van de suzuki fruitvlieg te beheersen. Daarnaast heeft het gaas driftreducerende eigenschappen.

Lees verder

Winterbeschermhoezen met een vrolijk design

In de herfst- en winterperiode zijn de meeste tuinen grauw en grijs. Weinig bloeiende planten, kale takken en vaak grijze en natte weersomstandigheden. Wat is er dan leuker om de niet-winterharde planten te beschermen met een vrolijke winterbeschermhoes tegen de winterse weersinvloeden?

Lees verder

Ondertussen bij Howitec....

wordt er hard gewerkt aan een nieuw verspringbak-afdekkleed.

Lees verder

Tuin winterklaar maken

In oktober beginnen de meeste mensen hun tuin winterklaar te maken, zodat de planten goed de winter doorkomen. Bomen en hagen worden gesnoeid en kuipplanten moeten worden beschermd tegen de kou. Kortom er is genoeg te doen.

Lees verder

Tijd voor de zaadverzamelnetten

Op dit moment vallen de eerste kastanjes, beukenootjes, eikels, noten en andere boomzaden uit de bomen. De hoogste tijd om de zaadverzamelnetten weer onder de bomen te leggen. Zaadverzamelnetten zijn het ideale hulpmiddel om deze boomvruchten te oogsten.

Lees verder

Selecteer uw schermgaas per toepassing, dit is ons advies

Vaak krijgen wij de vraag: "Welk schermgaas kan nu ik nu het beste adviseren of gebruiken"? We hebben het voor u in een handig overzicht geplaatst: 

Lees verder

Onderzoek 'Koolgalmug bij de voelsprieten aangepakt'

'Koolgalmug bij de voelsprieten aangepakt' is de werktitel van het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in België. De fijnmazige, lichtgewichtde insectengazen van Howitec Netting spelen hierbij een belangrijke rol. 

Lees verder

Tuinnetten in alle soorten en maten

We hebben een ruim assortiment van voorverpakte tuinnetten. Lees hier alles over de verschillen tussen deze netten

Lees verder

Voorkom zonnebrand bij zacht fruit

Rijpende vuchten zijn gevoelig voor zonnebrand. Dit uit zich in witte plekken op de frambozen en bramen. (zie foto). Om deze hittestress en zonnebrand te voorkomen is het VINEA Zonnebrandnet ontwikkeld.

Lees verder

Artikel "Fijnmazige netten beschermen tegen aardvlooien"

In het kwartaalblad voor kool-, lof-, sla- en preitelers, #vdGrond is een interessant artikel gepubliceerd met als titel "Fijnmazige netten beschermen tegen aardvlooien".

Lees verder

Nieuw in ons assortiment, thermo-reflective schermgazen

Wij hebben ons assortiment uitgebreid met twee verschillende soorten thermo-reflective schermgazen, namelijk de Avoida LD en de Hiemalia LD.

Lees verder

Nieuw, de Cavea Kit

We hebben ons gaaskooien-assortiment uitgebreid met de Cavea Kit, een complete gaaskooi, dus inclusief gaas en constructie, dat voor vele doeleinden gebruikt wordt. Het bouwpakket is zeer eenvoudig in elkaar te zetten.

Lees verder

Ken en herken de tripsen in je gewas

We hebben een mooi overzicht gevonden van de meest voorkomende trips en hun specificaties

Lees verder

Hoe kun je de netten het beste behandelen en bewaren?

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe men de afdekkingsmaterialen/netten het beste kan behandelen zodat ze zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Hiervoor hebben wij de volgende tips voor met name de klimaatdoeken, duivennetten en insectengazen die over het gewas liggen.

Lees verder

Nieuw in ons assortiment, de BOTRA Seedbag

Vanaf vandaag hebben wij voor u in ons assortiment, de BOTRA Seedbag. Deze seedbag is, zoals de naam het al aangeeft, ideaal voor het opvangen van het zaad van het gewas

Lees verder

Aardvlooien uitgevlooid

Afgelopen twee jaar voerde Inagro in België een onderzoek uit naar de beheersing van de aardvlooien in biologische teelten. In onderstaand filmpje vertelt Joran Bardry over zijn bevindingen en de meest aangewezen beheersmaatregelen, waaronder onze insectengazen Ornata Light en Ornata Addu.

Lees verder

Howitec introduceert 90 mesh anti-tripsnet

Tijdens de IPM, die van 28-31 januari in Essen, Duitsland wordt gehouden, introduceert Howitec Netting de Ornata Air Plus 1517, een anti-tripsnet van 90 mesh. Dit insectennet is een duurzaam product met een hoge UV-stabiliteit (kLy600) en wordt in Europa geproduceerd.

Lees verder

Veel interesse in het Zonnebrandnet Vinea

Tijdens de Landelijke Kleinfruitdag van de NFO en Vlamings was er veel interesse in het Vinea Zonnebrandnet

Lees verder

Howi Green Cover enthousiast ontvangen

Het multifunctionele klimaatdoek, de Howi Green Cover is de afgelopen maanden volop toegepast en getest op de sportvelden. Door het multifunctionele karakter van het doek wordt het op verschillende kenmerken door meerdere partijen getest. De eerste reacties zijn ronduit goed te noemen. 

Lees verder
Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Morseweg 9,
8503 AH Joure
Telefoon: + 31 85 11 29 000
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Partner in netting solutions

Wij werken aan duurzame netoplossingen. Met deze mentaliteit importeren, ontwikkelen en produceren wij gazen en netten. Kwaliteit, kennisdeling en partnership staan hierbij centraal.

Tweets door @Howitec Netting