Start nieuwbouw Howitec in Joure

Joop Witteveen en Marco Anneveldt

Vrijdag 12 november jl. was het dan zo ver. Na een lange periode van voorbereidingen ging de eerste heipaal de grond in. De oprichter en eigenaar van Howitec Joop Witteveen en Marco Anneveldt als directeur verwelkomden hun gasten onder het oog van een prettig novemberzonnetje om dit historische moment samen te beleven.

De indrukwekkende heimachine zorgde met het nodige gewicht dat de paal soepel in de grond verdween, waarmee het bouwproject ook symbolisch van start ging en er met elkaar getoost kon worden op een voorspoedige toekomst.

Bouwtechnisch zal het pand volledig voldoen aan de duurzaamheidseisen van deze tijd en de toekomst, waarbij energieneutraliteit natuurlijk een belangrijke rol speelt. Het gebouw kent een optimale isolatie en ventilatie. Daarnaast zullen zonnepanelen bijdragen aan de eigen energievoorziening. In plaats van gas zal er gebruik worden gemaakt van bodemwarmte in combinatie met warmtepompen.

Met de groeiambitie richting de toekomst zal het nieuwe bedrijfspand (2.600 m²) een ruimere opzet krijgen dan de huidige vestiging in Bolsward, waar we als bedrijf toch 22 jaar hebben gezeten. Het magazijn krijgt een hoogte van 10 meter waardoor er vooral in de hoogte meer opslagruimte zal ontstaan. Bovendien zorgt deze hoogte ook voor een mooie zichtbaarheid vanaf de snelweg A7. Ook het confectie- en kantoorgedeelte zijn ruimer opgezet.

De ligging van het nieuwe pand
Het nieuwe pand zal gevestigd zijn aan de Morseweg 9 op het bedrijvenpark De Woudfennen in Joure. Volgens planning zal oplevering plaatsvinden in de 2e helft mei van komend jaar. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Bouwadviesburo Mark de Witte. De verdere uitvoering en realisatie van het project is in handen van bouwbedrijf Friso en installatiebedrijf DonkerVeenstra, waardoor er een mooie Friese coalitie is ontstaan.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 85 11 29 000
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Partner in netting solutions

Wij werken aan duurzame netoplossingen. Met deze mentaliteit importeren, ontwikkelen en produceren wij gazen en netten. Kwaliteit, kennisdeling en partnership staan hierbij centraal.

Tweets door @Howitec Netting