De 8 redenen om OAP 88102 toe te passen tegen de Drosophila suzukii.

Het suzuki fruitvlieggaas Ornata Air Plus 88102:

1.  Is speciaal ontwikkeld
Ons insectengaas Ornata Air Plus 88102 is speciaal ontwikkeld om Drosophila suzukii te weren. Het gaas heeft een speciale maasconstructie dat zorgt voor  maximale licht- en luchtdoorlaat.

2. Werkt preventief
Door het gebruik van de Ornata Air Plus 88102 wordt de invlieg van de insecten in het perceel zeer beperkt. In tegenstelling tot het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voorkomt het insectengaas dat de suzuki fruitvlieg bij het fruit kan komen.

3. Werkt driftreducerend
In 2018 en 2019 liet de NFO een onderzoek uitvoeren naar de driftreducerende eigenschappen van het gaas. Daaruit is gebleken dat het gaas de uitstroom van lucht die gewasbeschermingsmiddelen kan bevatten (drift) uit het perceel verlaagt én vertraagt. Howitec heeft hierbij zijn medewerking aan dit onderzoek verleend. Met suzuki-fruitvlieggaas komen alle spuittechnieken in één DRT-klasse hoger. Wanneer tegelijkertijd suzuki-fruitvlieggaas én gesloten regenkappen aanwezig zijn komen alle spuittechnieken twee DRT-klassen hoger.

4. Als zijkanten van de regenkappen in de kersen-, en zachtfruit teelt
Door insectengaas te laten aansluiten op regenkappen, kan een vrijwel gesloten systeem gemaakt worden. Door de speciale rechthoekige maas van het gaas onstaat er voldoende luchtdoorlaat. Vandaar dat ons insectengaas Ornata Air Plus 88102 veel wordt gebruikt in de kersen-, en zachtfruit teelt.

5. Als zijbespanningsnet bij druiven
Het insectengaas wordt bovendien veel toegepast bij druiven als zijbespanning; het net wordt langs de druivenstruiken geplaatst. Speciaal voor deze toepassing is deze variant afgewerkt met klittenband aan de boven- en onderkant. Op deze manier is het zeer eenvoudig aan te brengen (dus arbeidsbesparend) en zorgt het voor een goede afdichting.

6. Voldoet aan eisen MIA/VAMIL regeling
Insectengaas is zoals bekend een duurzame milieu-investering. Vandaar dat de aanschaf van dit gaas ook in 2023 weer in aanmerking komt voor de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). Bij het gebruik van dit insectengaas in de fruitteelt is het fiscaal voordeel
27% via de MIA regeling en 75% via de Vamil regeling

7. Is een duurzame oplossing
Doordat het gaas meerdere jaren te gebruiken is, is het gaas een duurzame oplossing.

8. Is het ideale alternatief
Er is een beperkte beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen tegen de suzukii fruitvlieg. Momenteel is er (nog) een middel beschikbaar, maar dit kan niet teveel worden gebruikt in verband met resistentie-gevaar

Bekijk hier de datasheet van de Ornata Air Plus of de datasheet van Ornata Air Plus 88102 met klittenband.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Morseweg 9,
8503 AH Joure
Telefoon: + 31 85 11 29 000
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Partner in netting solutions

Wij werken aan duurzame netoplossingen. Met deze mentaliteit importeren, ontwikkelen en produceren wij gazen en netten. Kwaliteit, kennisdeling en partnership staan hierbij centraal.

Tweets door @Howitec Netting