Howicover ook energiebesparend

Je hoeft de krant er maar voor open te slaan, of een actualiteitenprogramma op tv te bekijken; de energiecrisis is momenteel niet meer weg te denken. Iedereen heeft en krijgt hier mee te maken.

Ook in de tuinbouw gaat men onzekere tijden tegemoet. Om energie te besparen besluiten veel telers om de kassen minder te verwarmen, het licht uit te doen of zelfs de kassen niet te gebruiken. Daarnaast loopt er momenteel ook een onderzoek om de energiebesparingsplicht uit te breiden naar de glastuinbouw.

Howicover in kassen
Het multifunctionele klimaatdoek Howicover wordt steeds vaker gebruikt in de kassen. Het gewas in de kassen wordt afgedekt met Howicover en onder dit klimaatdoek onstaat er een microklimaat, met een hogere temperatuur dan de omgevingstemperatuur. Op die manier wordt de plantengroei- en ontwikkeling gestimuleerd en bovendien wordt er energie bespaard.

Howicover multifunctioneel
Howicover is dus veel meer dan alleen een vorstbeschermingsdoek. Het voorkomt stress bij planten door minder schommelingen in temperatuur en luchtvochtigehid, het beschermt tegen grotere insecten, vogels en velddieren. Ook wordt de schimmelvorming beperkt doordat condensatie wordt voorkomen. En bovenal is het een duurzame en effectieve oplossing omdat het meerdere jaren te gebruiken is.

Heeft u interesse in het multifunctionele klimaatdoek Howicover of wilt u extra informatie ontvangen. Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Morseweg 9,
8503 AH Joure
Telefoon: + 31 85 11 29 000
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Partner in netting solutions

Wij werken aan duurzame netoplossingen. Met deze mentaliteit importeren, ontwikkelen en produceren wij gazen en netten. Kwaliteit, kennisdeling en partnership staan hierbij centraal.

Tweets door @Howitec Netting