Howi Green Cover enthousiast ontvangen

Het multifunctionele klimaatdoek, de Howi Green Cover is de afgelopen maanden volop toegepast en getest op de sportvelden. Door het multifunctionele karakter van het doek wordt het op verschillende kenmerken door meerdere partijen getest. De eerste reacties zijn ronduit goed te noemen.

Duurzaam beheer
Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voor sportvelden wordt meer en meer aan banden gelegd, het brengt immers gevaar met zich mee voor mens, dier en milieu. Chemievrij beheer vraagt om planmatig en gespecialiseerd onderhoud door de terreinbeheerders. Op de Nationale Grasdag 2019 was dit ook weer een van de hoofdpunten. Met andere woorden, 'gras is hot'.

De Howi Green Cover is een onmisbaar hulpmiddel voor de sportveldbeheerders omdat het voor verschillende functies ingezet kan worden:

1. Beschermt
Het doek beschermt het gras tegen weersinvloeden zoals lichte vorst, sneeuw en zware regenval. Daarnaast beschermt het doek het pas ingezaaide veld tegen vogels.

2. Behoudt
Het doek behoudt de grondvochtigheid, de grond droogt minder snel uit. Beschadigt het gras niet, doordat het gemaakt is van een zacht bandjesmateriaal

3. Verlengt
Door het creëren van een microklimaat wordt de periode verlengd waarin er extra ingezaaid kan worden. Tevens wordt het seizoen verlengd, op een goede grasmat kan langer gespeeld worden.

4. Versnelt
Doordat er onder het doek een microklimaat wordt gevormd, ontkiemt het graszaad sneller en dat zorgt voor een snellere groei en bevordert daarmee ook de diepe wortelontwikkeling.

5. Bespaart
De Howi Green Cover is meerdere jaren bruikbaar, een duurzame en effectieve oplossing. Het doek kan worden voorzien van lussen of een versterkingsband en iedere afmeting is mogelijk.

Wilt u verdere informatie of een monsterkaart van dit product ontvangen, zodat u uw klanten goed kunt informeren, neem dan gerust contact met ons op.

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward
Phone: + 31 515 700 500
Fax: + 31 515 578 679
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing. Of het nu een agrarische, sportieve of technische toepassing betreft Howitec Netting bv levert de juiste netten.