Zien we u ook op de eerste Hazelnotendag , 10 september a.s.?

De oudste fruitteelt in Europa die in Nederland nooit echt doorbrak, maar die iedereen kent en eet, zit op een keerpunt, namelijk de hazelnootteelt.

Momenteel planten verschillende telers hazelaars aan. De aantallen verschillen enorm; van enkele tientallen tot enkele duizenden bomen. Om teeltervaringen uit te wisselen is er voor de eerste maal een hazelnoten-middag in de Belgische-Nederlandse grensstreek.

Het ochtendprogramma is uitsluitend voor de gevorderde hazelnootteler; inschrijven hiervoor is noodzakelijk. De namiddag richt zich tot elke hazelnoot gepassioneerde, waarbij verschillende thema's aan de orde komen zoals;

- hoe onderscheid je de verschillende vruchten en rassen
- tips voor een snelle start, voorbereiding, aanplant en nazorg
- afleggers of onderstam
- bodem- en bemestingsadvies
- het gebruik van (bodem)netten als oogstnet, maar ook ter wering van de gevreesde hazelnootboorder en de bruin gemarmerde schildwants.

Hazelnootboorder

Bij dit laatste punt zal onze collega Anton Hulsegge tekst en uitleg geven over het gebruik van de verschillende (bodem)netten die Howitec voor de hazelnotenteelt in het assortiment heeft,De Hazelnotenmiddag vindt plaats op 10 september van 13.00 tot 17.30 uur bij 'De Veredelde Walnoot', Oude Strumpt 16, 5113 BT Ulicoten.Heeft u interesse in onze hazelnoot-(bodem)netten of wilt u extra informatie ontvangen. Neem dan contact met ons op. Hopelijk tot ziens bij de hazelnotendag.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Morseweg 9,
8503 AH Joure
Telefoon: + 31 85 11 29 000
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Partner in netting solutions

Wij werken aan duurzame netoplossingen. Met deze mentaliteit importeren, ontwikkelen en produceren wij gazen en netten. Kwaliteit, kennisdeling en partnership staan hierbij centraal.

Tweets door @Howitec Netting