Voorkom zonnebrand bij zacht fruit

Ook deze zomer verwachten de weersdeskundigen veel zonuren en hoge temperaturen. Een goed vooruitzicht, maar rijpende vuchten zijn gevoelig voor zonnebrand. Dit uit zich in witte plekken op de frambozen en bramen. (zie foto) Bovendien tast dit de smaak aan van dit zomerfruit. Daarnaast veroorzaakt deze hittestress een belemmering van de ontwikkeling van de plant en zijn vruchten. Dit heeft een kleinere oogst tot gevolg.

VINEA Zonnebrandnet
Om deze hittestress en zonnebrand te voorkomen is het VINEA Zonnebrandnet ontwikkeld. Dit blauwe net wordt opgehangen boven de grasbaan en tussen de kappen. Op deze manier worden de struiken beschermd tegen de intense zonnestraling en hitte. Daarnaast is het net makkelijk op te hangen, omdat het weinig weegt, slechts 30 gr/m².

Details VINEA
Materiaal: UV-gestabiliseerd HDPE, tape/bandjesmateriaal
Gewicht: ca. 30 gr/m²
Kleur: blauw
Afmetingen: 0,9x250 m en 1,2x250 m
Besteleenheid: per rol

Ervaringen
Verschillende fruittelers hebben dit VINEA Zonnebrandnet al in gebruik, dit naar volle tevredenheid. Wilt u dit net opnemen in uw assortiment? Dat is mogelijk, we hebben het net voor u op voorraad in ons magazijn in Bolsward. Dus neem dan vandaag nog contact met ons op. 

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting