Voorjaarstrek van de padden, maak gebruik van onze paddennetten

In het voorjaar ontwaken de padden en kikkers uit hun winterslaap. Dit gebeurt onder invloed van lengende dagen en stijgende temperaturen. De amfibiën trekken dan vanuit hun bosrijke overwinteringsplek en vervolgen hun reis naar de waterrijke gebieden om hun eitjes af te zetten. Om te voorkomen dat veel van deze amfibieën worden doodgereden bij het oversteken van drukke verkeerswegen, worden er langs drukke paddenoversteekplaatsen paddennetten geplaatst.

Onze paddennetten Quadra 135MTE zijn gemaakt van een gebreid bandjesweefsel. Aan de bovenkant van het net is een rij knoopsgaten waardoor een bevestigingsdraad gespannen kan worden. Ook is het voorzien van een vouwrand op 19 cm vanaf de onderkant. Deze rand wordt omgevouwen en op gelijke hoogte gebracht met de ondergrond. De padden blijven tijdens hun trek in deze rand zitten, ze kunnen niet over het net springen of kruipen. Op deze manier zijn ze snel en eenvoudig te herkennen en worden ze op een veilige manier aan de andere kant van de weg geplaatst.

Zodra de paddentrek voorbij is kan het net weer eenvoudig verwijderd, opgevouwen en bewaard worden voor de volgende paddentrek.

Detail Paddennet Quadra 135MTE

Technische gegevens  paddennet Quadra 135MTE:
Materiaal: UV-gestabiliseerd HDPE, tape en monofilament
Gewicht: ca. 135 gr/m²
Kleur: groen
Afwerking: met PE-knoopsgaten aan de bovenkant en een vouwrand 19 cm vanaf de onderkant
Afmeting: 0,6x100 m
Besteleenheid: rol

Heeft u interesse om dit artikel in uw assortiment op te nemen of bent u op zoek naar andere artikelen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting