Tijd voor de zaadverzamelnetten

Op dit moment vallen de eerste kastanjes, beukenootjes, eikels, noten en andere boomzaden uit de bomen. De hoogste tijd om de zaadverzamelnetten weer onder de bomen te leggen. Zaadverzamelnetten zijn het ideale hulpmiddel om deze boomvruchten te oogsten.

De boomvruchten, zoals eikels en noten worden geoogst zodra ze rijp zijn en uit de bolsters naar beneden vallen. Dit duurt per ras zo'n 2-3 weken. De zaadverzamelnetten worden voor die tijd onder de bomen gelegd zodat de boomvruchten op het net vallen. Op deze manier kunnen ze zeer eenvoudig verzameld worden. Bovendien voorkomt u dat ze te lang in het te natte gras liggen en daardoor gaan rotten en beschimmelen.

Howitec heeft drie verschillende types zaadverzamelnetten in het assortiment:

Protecta 30T
Dit donkergroene net gemaakt van een HDPE-bandjesweefsel en weegt slechts 30 gr/m². Het materiaal heeft een fijne gebreide structuur waardoor de boomvruchten op het materiaal blijven liggen. Protecta 30T is verkrijgbaar in 3 verschillende breedtes, namelijk 2, 4 en 8 meter en de lengte van het net is 100 meter. Maas Protecta 30T:

Howicover Green
Ook dit zaadverzamelnet is gemaakt van een HDPE-bandjesweefsel, maar heeft een kleinere maaswijdte en is daardoor zwaarder dan de Protecta 30T, namelijk 38 gram per vierkante meter. Howicover Green is echter maar in één afmeting te verkrijgen, namelijk 13x100 m, waarbij de voorraad momenteel beperkt is. Maas Howicover Green:

Columba Plus
Het zaadverzamelnet Columba Plus is van een sterk geweven monofilament en is daardoor zeer geschikt voor de zwaardere boomvruchten. Het net heeft een maaswijdte van 5x7 mm en weegt slechts 35 gr/m². Maas Columba Plus:

Heeft u interesse om deze artikelen in uw assortiment op te nemen of bent u op zoek naar andere artikelen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting