Thermo-reflective schermgazen voor tunnels en schermhallen

De afgelopen periode, met hoge temperaturen en een sterke zonkracht, kregen wij veel vraag naar thermo-reflective schermgazen. Aangezien dit een relatief nieuwe productgroep is, willen wij dit nogmaals bij u onder de aandacht brengen.

Thermo-reflective schermgaas
Thermo reflective schermgazen reflecteren het zonlicht door de witte kleur en zorgt zodoende voor lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de toevoeging van een light diffuser voor een betere lichtverspreiding rondom de planten en minder last van zonnebrand. Dit alles geeft een betere fotosynthese en minder verdamping tijdens warme dagen en dus een betere groei.

Twee varianten
Wij hebben twee varianten in ons assortiment, Avoida LD en Hiemalia LD. Het zijn beide thermo-reflective schermgazen, maar verschillen qua materiaal en toepassing. We leggen het u graag uit:

Hiemalia LD
Dit materiaal wordt gebruikt over folietunnels en/of als scherm in een tunnel of kas. Hiemalia is gemaakt van een bandjesweefsel en en is verkrijgbaar in verschillende schermingsfactoren, te weten 33% (Hiemalia LD45), 50% (Hiemalia LD78) en 56% (Hiemalia LD95). Hiemalia is op aanvraag verkrijgbaar.

Hiemalia LD 78 over folietunnelAvoida LD
Avoida LD wordt gebruikt om over een schermhal of een tunnel zonder folie te plaatsen. Het is gemaakt van een combinatie van sterkere monofilamentdraden en bandjesweefsel. Ook dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende schermingsfactoren te weten 32% (Avoida LD98) en 46% (Avoida LD112). Avoida is momenteel beperkt op voorraad.

Avoida over tunnel

Voordelen van thermo-reflective schermgaas:

  • Zorgt voor lagere temperaturen doordat de witte kleur een gedeelte van het infrarood licht reflecteert
  • Betere fotosynthese-opbrengst door de lagere temperaturen
  • Minder verdamping door de plant door de regulering van de temperatuur
  • Betere fotosynthese omdat er door toevoeging lichtdiffuser aan het bandjesweefsel meer PAR-licht ontstaat.
  • Betere lichtverspreiding rondom de planten, zodat ook de lagere plantendelen licht krijgen
  • Minder last van zonnebrand door de diffuse straling
  • Vermindering van vegetatieve schade veroorzaakt door direct licht
  • Hogere gehalte aan polyfenolen van groenten en fruiten dus betere werking antioxidanten

Wilt u monsterkaarten ontvangen van deze producten of heeft u behoefte aan meer informatie, neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting