Ornata light - best getest tegen de aardvlo

Aardvlooien zijn kleine kevers die voornamelijk leven op planten van de kruisbloemigen (Brassicaceae). Tot deze familie behoren onder andere bloemkool, boerenkool, broccoli, chinese kool, koolrabi, paksoi, radijs, spruitkool, waterkers en witte kool. Ook komen ze voor op andere planten zoals suikerbieten, cichorei en witlof.
Vooral de bladeren van jonge plantjes worden aangevreten en vertonen eerst kleine vensters die uitgroeien tot gaatjes. De laatste jaren waren ideaal voor de aardvlo. Door warme en droge condities zijn ze erg actief en hebben ze een grote populatie kunnen opbouwen. De aardvlo kent 2 generaties; de eerste vroeg in mei en de piek van half juli tot eind augustus.

- veldproeven -

Inagro heeft in 2018-2020 in kader van het CCBT-project “Aardvlooien uitgevlooid” veldproeven uitgevoerd met het afdekken met insectengaas van paksoi. Uit deze proeven bleek dat het lichtgewicht en fijnmazig Ornata light het beste presteerde. Dit insectengaas heeft een maaswijdte van 0,6x0,66 mm en een gewicht van slechts 45 gr/m². Onder dit gaas werd geen schade gezien en geen enkele aardvlo aangetroffen.

- stresstest -

Deze bevindingen werden ook bevestigd in groeikamerproeven door middel van een stress-test. Een stress-test laat zien of de aardvlooien het vermogen hebben om door de netten te kruipen; Ornata light liet geen enkele aardvlo door.

- Ornata light -

Het lichtgewicht fijnmazig insectengaas tegen de aardvlo is nu voorradig in de maat 13x100 m. Wilt u de datasheet en een monsterkaart van dit product ontvangen? Neem dan contact met ons op en we sturen u de informatie toe.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward
m.i.v. 4 juli 2022:
Morseweg 9
8503 AH Joure

Telefoon: + 31 85 11 29 000
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Partner in netting solutions

Wij werken aan duurzame netoplossingen. Met deze mentaliteit importeren, ontwikkelen en produceren wij gazen en netten. Kwaliteit, kennisdeling en partnership staan hierbij centraal.

Tweets door @Howitec Netting