Netten voor de paddentrek

In het najaar trekken padden en andere amfibiën naar hun bosrijke overwinteringsgebied en verdwijnen dan voor enkele maanden onder boomstronken, houtstapels of in holen en gaten in de grond. Deze najaarstrek is minder massaal dan de voorjaarstrek maar ook hier geldt dat veel van deze amfibieën worden doodgereden bij het oversteken van drukke verkeerswegen.Om dit te voorkomen worden er langs drukke paddenoversteekplaatsen paddennetten geplaatst.

Onze paddennetten Quadra 135MTE zijn gemaakt van een gebreid bandjesweefsel. Aan de bovenkant is een rij knoopsgaten waardoor een bevestigingsdraad gespannen kan worden. Ook is het voorzien van een vouwrand op 19 cm vanaf de onderkant. Deze rand wordt omgevouwen en op gelijke hoogte gebracht met de ondergrond. De padden blijven tijdens hun trek in deze rand zitten, ze kunnen niet over het net springen of kruipen. Op deze manier zijn ze snel en eenvoudig te herkennen en worden ze op een veilige manier aan de andere kant van de weg geplaatst.

Zodra de paddentrek voorbij is kan het net weer eenvoudig verwijderd, opgevouwen en bewaard worden voor de volgende paddentrek.

Heeft u interesse om dit artikel in uw assortiment op te nemen of bent u op zoek naar andere artikelen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting