Howitec's netten voor de wijnbouw

Door de veranderende klimaatomstandigheden zijn er meer en meer wijnbouwbedrijven te vinden in Nederland en België. Maar een wijngaard starten is niet iets wat je zomaar doet. Er komt flink wat bij kijken voordat er smaakvolle, sappige druiven geplukt kunnen worden. Om de druiven te beschermen tegen de weersomstandigheden, wespen, insecten en vogels heeft Howitec diverse netten en gazen.  

Drosophilla suzukii
De Drosophila suzukii, ook wel de suzuki fruitvlieg genoemd is een van de meest gevreesde plaaginsect voor de druiventeelt. De Drosophila suzukii legt de eitjes net onder de schil in rijpend en onbeschadigd fruit. De larve voedt zich vervolgens met het vruchtvlees met als gevolg dat de vruchten gaan rotten. Speciaal voor de wijnbouw hebben wij Ornata Air Plus 88102 met klittenband. Dit insectengaas met een maaswijdte van 0,88x1,02 mm heeft een breedte van 1,25 m. Het gaas kan eenvoudig langs de druiventrossen gespannen worden en aan de boven- en onderkant vastgemaakt worden door het sterke klittenband.

Wespen
De wespen zijn een groot gedeelte van het seizoen erg nuttig in de wijngaard. Ze eten de kadavers van insecten, maar in augustus en september hebben ze het vooral gemunt op de druiven zelf. Om dat te voorkomen hebben wij het Vinea Wespennet. Dit blauwe net is gemaakt van een soepel bandjesmateriaal en wordt gespannen langs de druiventrossen. Het beschermt de druiven tegen wespen, vogels maar ook tegen hagel. Vinea is te verkrijgen in twee breedtes, namelijk 0,9 en 1,2 meter.

Insecten, vogels en het weer  
Om de druiven optimaal te beschermen hebben wij de fruithoesen Botra. De Botra Xtra is 20x30 cm en is gemaakt van een frisgroene geweven polyester. Bovendien is deze hoes voorzien van een ingeweven sluitkoord en daardoor zeer eenvoudig te bevestigen. Het materiaal is luchtdoorlatend en de groene kleur zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Deze fruithoezen zijn meerdere malen te gebruiken en daardoor duurzamer in gebruik.

Heeft u interesse om deze artikelen in uw assortiment op te nemen of bent u op zoek naar andere artikelen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting