Howitec introduceert 90 mesh anti-tripsnet

Goede start van 2020; Howitec introduceert nieuw 90mesh anti-trips net op IPM 2020.

Tijdens de IPM, die van 28-31 januari in Essen, Duitsland werd gehouden, introduceerde Howitec Netting de Ornata Air Plus 1517, een anti-tripsnet van 90 mesh. Dit insectennet is een duurzaam product met een hoge UV-stabiliteit (kLy600) en wordt in Europa geproduceerd.

25 jaar insectennetten
Howitec Netting B.V. gevestigd in Nederland begon meer dan 25 jaar geleden met hun eerste insectennet; het koolvliegengaas met een vierkante maaswijdte van 1,35x1,35 mm. Dit net werd alleen gebruikt voor het direct afdekken van groenten in het open veld en alleen via een klein aantal biologische telers.

Toenemende belangstelling voor insectengaas
“In de afgelopen 5 jaar is er veel veranderd”, zegt Anton Hulsegge, Sales Manager, “De interesse voor het afdekken van het gewas met insectennetten is enorm toegenomen vanwege de minder beschikbaarheid van chemicaliën. Bovendien, de chemicaliën die kunnen worden gebruikt, worden steeds selectiever. Daarnaast resulteert de combinatie van mondiaal reizen en klimaatverandering in een hoge druk van de verschillende insecten. Verder wordt biologisch kweken steeds populairder en is het insectennet dé biologische oplossing voor het bestrijden van insecten ”, concludeert Anton.

Vanwege de grote belangstelling voor insectennetten, ontwikkelde Howitec in samenwerking met hun producenten verschillende soorteninsectennetten voor binnen- en buitentoepassingen. Dit resulteert vandaag in 12 soorten insectengaas, met ieder zijn eigen specifieke maaswijdte, draaddikte,kleur en gewicht. Het juiste advies en de juiste keuze voor het insectengaas hangt af van het insectentype en het soort toepassing.

Anti-tripsnet Ornata Air Plus 1517
“Omdat trips erg moeilijk te beheersen zijn, hebben we een nieuw type anti-trips ontwikkeld, de Ornata Air Plus 1517, vervolgt  Anton Hulsegge zijn verhaal. “Heel bijzonder aan dit product is dat de draaddikte van ketting en inslag anders is. Dit resulteert in een maximale ventilatie / lichttransmissie en voldoende treksterkte. In beweegbare systemen in kassen wordt dit soort gaas veelgebruikt. De maaswijdte is 0,15x0,17 mm en het gewicht is ca. 136 gr/m² ”.

Neem voor meer informatie contact met ons op


https://www.groentennieuws.nl/article/9182358/in-beweegbare-systemen-in-kassen-wordt-dit-soort-gaas-veel-gebruikt/

 

 

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Morseweg 9,
8503 AH Joure
Telefoon: + 31 85 11 29 000
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Partner in netting solutions

Wij werken aan duurzame netoplossingen. Met deze mentaliteit importeren, ontwikkelen en produceren wij gazen en netten. Kwaliteit, kennisdeling en partnership staan hierbij centraal.

Tweets door @Howitec Netting