Belastingvoordeel bij investeringen insectengaas en/of hagelnetten

Vorig jaar meldden wij u al dat op verzoek van de Nederlandse Fruitteelt Organisatie, de NFO, insectengaas voor de fruitteelt op de MIA/VAMIL lijst was geplaatst. Sinds begin van dit jaar zijn daar nu ook de hagelnetten voor de fruitteelt aan toegevoegd.

De regeling in het kort:
Insectengaas:
Bij aanschaf van insectengaas kan de fruitteler 13,5% van het investeringsbedrag in mindering brengen op zijn fiscale winst (=MIA regeling). Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn.
Daarnaast kan de teler 75% van de investeringskosten afschrijven. (=Vamil regeling).

Hagelnetten:
Bij aanschaf van hagelnetten kan de fruitteler 13,5% van de helft van het investeringsbedrag (inclusief de ondersteuningsconstructie) in aanmerking laten komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA).

Welke gazen en netten voldoen aan de eisen?
Insectengaas
De regeling geldt voor insectengaas met een maasopening van ten hoogste 0,98 mm². Wij hebben veel soorten insectengaas die voldoen aan deze voorwaarde, waaronder het suzuki fruitvliegnet Ornata Air Plus 88102

Hagelnetten
Alle hagelnetten die het gebruik van chemische middelen in de fruitteelt verminderen en hagelschade aan het fruit voorkomen. Wij hebben drie verschillende hagelnetten in ons assortiment die voor deze toepassing worden gebruikt, waaronder het anti hagelnet Splenda.

Verdere informatie
Voor uitgebreide informatie over deze regelingen kunt u uw klant ook doorverwijzen naar www.rvo.nl

Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting