2020 - Het jaar van de plantgezondheid

De Verenigde Naties hebben 2020 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Plantgezondheid (IYPH). Het jaar is een unieke gelegenheid om wereldwijd bekendheid te geven over hoe de bescherming van de gezondheid van planten
- de honger kan stoppen
- de armoede kan verminderen
- het milieu kan beschermen
- de economische ontwikkeling kan stimuleren.

Planten zijn de bron van de lucht die we inademen en het meeste voedsel dat we eten, maar we denken er vaak niet aan om ze gezond te houden. Dit kan verwoestende resultaten hebben. FAO, de Food and Agriculture Organisatie van de Verenigde Naties, schat dat jaarlijks tot 40% van de voedselgewassen verloren gaat door plantenplagen en ziekten. Hierdoor zijn er miljoenen mensen zonder voldoende voedsel. Bovendien wordt de landbouw ernstig geschaad - en dat is de primaire bron van inkomsten voor arme plattelandsgemeenschappen.

Plantgezondheid wordt steeds meer bedreigd. Klimaatverandering en menselijke activiteiten hebben ecosystemen veranderd, de biodiversiteit verminderd en nieuwe niches gecreëerd waar ongedierte kan gedijen. Tegelijkertijd is het internationale reis- en handelsverkeer in het afgelopen decennium in volume verdrievoudigd, zodoende worden plagen en ziekten snel over de hele wereld verspreid. Dit richt grote schade aan aan de inheemse planten en het milieu.

Het beschermen van planten tegen plagen en ziekten is veel kosteneffectiever dan het omgaan met volwaardige plantengezondheidsproblemen. Ziekten en planten zijn vaak niet meer uit te roeien nadat ze zich eenmaal hebben gevestigd en het beheer ervan is tijdrovend en duur. Preventie is daarbij van cruciaal belang om de verwoestende impact van plagen en ziekten op de landbouw te voorkomen.

https://youtu.be/cmPAwiIK2BU


Op de hoogte blijven?

Howitec Netting BV

Hichtumerweg 25,
8701 PG Bolsward

Telefoon: + 31 515 700 500
Email: info@howitec.nl
Web: www.howitec.nl

Howitec Netting - Netten voor elk doel!

Dat is onze slogan en deze dekt zowel de letterlijke als de figuurlijke lading. Letterlijk omdat we netten hebben voor het scoren in elk doel, en figuurlijk omdat wij u kunnen voorzien van netten voor elke denkbare toepassing.

Tweets door @Howitec Netting